Anne: Büyüyen bebek ile birlikte rahmin leğen kemiklerinin dışına doğru yükselmesiyle karın belirgin hale gelmeye başlar ve etraftaki insanlar artık gebeliği fark edebilir.Bununla birlikte gebeliğin dışarıdan fark edilebilir hale gelmesi gebeler arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Bunda etken olan faktörler annenin vücut yapısı ve doğum sayısıdır.İlk gebeliğe kıyasla ikinci yada üçüncü gebeliklerde gebelik görüntüsü karın kaslarının daha esnek ve rahmi yerinde tutan bağların daha gevşek olmasından dolayı daha erken dönemde oluşacaktır. Bazı gebeler bu haftada bebeğin hareketlerini hissettiklerini iddia edebilmektedir.Bebeğin hareketleri anne tarafından 20. gebelik haftasına kadar hissedilmeyebilir.Özellikle ilk gebelikte bebeğin hareketlerinin duyulması daha geç,sonraki gebeliklerde ise erken dönemde olabilir.Bunun önemli bir nedeni de annenin bebek hareketlerini önceki gebeliğinden anımsayarak daha çabuk tanımlayabilmesidir. Baş ağrısı, kabızlık ve midede ekşime –yanma hissi olabilir. Kullanılan vitaminler ve demir ilaçları mide problemlerine sebep olabilir.İdrara sık çıkma da bu haftalardan sonra şiddetini arttırabilir.Büyümeye başlayan rahmin mesaneye basısı ve bebeğin anne karnındaki pozisyonu sık idrara çıkmaya sebep olabilir.Kabızlık için düzenli ve sulu gıdalarla beslenmeniz yararlı olacaktır.Karın çatlaklarının oluşumuna engel olmak için çatlak önleyici kremler, özellikle kakao yağı kullanmak mümkündür.Kilo alımını kontrollü tutmak ve günde 6-8 bardak su içmekte çatlak olumunu azaltır.
Bebek: Bebeğin boyu 10 cm ve ağırlığı70 gr olmuştur. Küçük tüycükler (lanugolar) hızla vücudunu kaplamaya devam etmektedir. Bebeğin cildi o kadar incedir ki cilt altındaki damarları çok net görmek mümkündür. Ayakları artık daha hızlı uzamaktadır. Başın boya oranı artık değişmiştir ve bebeğin boyu başına göre çok daha uzun orandadır. Duyma fonksiyonu iç kulaktaki kemikçiklerin yapılmaya başlaması ile gelişmeye başlamakla beraber halen sizi duyamaz. Tırnaklar hızla uzamaktadır. Saçlar çıkmaya başladı,kaş ve kirpikler de oluşmaya devam etmektedir.
İki kişilik beslenme : Musluk suyunu içmek veya yemek için kullanmamaya özen göstermek gerekir.Musluk suyu içinde barındırabileceği bakteriler ve ağır metallerden dolayı içilmemelidir.Özellikle sudaki olabilecek kurşun maddesi bebeğin beyninde arazlara sebep olmaktadır. Eğer içilmek zorunda kalınırsa ; suyu önce musluktan 3-5 dakika akıttıktan sonra kaynatıp,soğuduktan sonra içilmesi tavsiye edilmektedir. Şişelenmiş suların arıtmasında kimyasal maddeler kullanılmadığı için tüketilmeleri güvenlidir.
Büyüyen bebek ile birlikte rahmin leğen kemiklerinin dışına doğru yükselmesiyle karın belirgin hale gelmeye başlar