Anne: Sağlıklı bir gebelik için annenin dengeli ve düzenli beslenmesi çok önemlidir.Günlük kalori alımı gebelik öncesi döneme göre 250 kal arttırılmalıdır. Fazladan alınan kaloriler bebeğinizin sağlıklı organ gelişimi için gereklidir. Bazı kadınlarda bu haftalarda bazen 1-2 damla ara kanama görülebilir.Bu az olan kanamalar genellikle ciddi olmasa da mutlaka doktorunuzun bilgilendirilmesi ve bebeğin iyilik halinin ultrasonografi ile teyidi gereklidir. Ultrasonografi ile rahim içi gebeliğin varlığının tespiti çok önemlidir ,çünkü bazen gebelik testi (+) olan kadınlarda gebelik rahim içinde oluşmayabilir ve dış gebelik olabilir. Dış gebelik döllenmiş yumurtanın tüplere yerleşmesiyle olur. Tanısı erken konmaz ise karın içine ciddi kanamalara yol açabilir ve acil bir ameliyat gerekebilir.Bazen teşhis çok erken, tüplere zarar vermeden ve bir kanamaya sebep olmadan konabilirse bazı ilaçlar ile embriyo yok edilip oradan absorbe olması beklenmektedir ve böylece bir ameliyata gerek kalmamaktadır. Bu hafta sizi rahatsız edebilecek bazı şikayetler; Sabah bulantıları, Halsizlik Kabızlık, Memelerde hassasiyet ,dolgunluk koyulaşma, İdrara sık çıkma, Baş ağrısı, Midede ekşime hissi Sinirlilik hatta ağlama krizleri.
Bebek: Bebeğinizin baş popo mesafesi 20-28 mm olup 2gr ağırlığındadır. Bebek hareket etmeye başlar ,fakat hissetmeniz mümkün değildir, 2 ay kadar beklemeniz gerekecektir Ana organlar,kas sistemi ve sinir sistemine artık sahiptir.Vücudunda,ellerinde ve kollarında kasılma–gevşeme hareketini yapabilmektedir.Ellerini yüzünde ve vücudunda gezdirebilmektedir.Parmaklar artık daha rahat seçilebilmektedir. Kulak kepçeleri net gözlenebilmektedir. Göz kapaklarının şekillenmesi başlar ve göğüs kafesi uzayıp güçlenmektedir. Testis yada yumurtalıklar şekillenmekle beraber dış cinsel bölge hala cinsiyet ayırımını sağlayabilecek görünümde değildir.
İki kişilik beslenme : Sabah bulantılarını azaltmada en etkili doğal ilaçlardan birinin de ahududu çayı olduğu iddia edilmektedir. Gerçekten de önerildiği gibi kullanıldığında bulantıları önemli bir şekilde azaltmaktadır.Fakat dikkat edilmesi gereken önemli nokta fazla miktarda içilmemesidir. Çünkü konsantre ve fazla miktarda alınan ahududu çayı rahim kasılmalarına sebep olabilmektedir .Yarar ve zarar ayırımının çok iyi yapılması gerekmektedir. Düşük tehdidi , erken doğum tehlikesi olan gebeler kesinlikle kullanmamalıdırlar. Sabah bulantılarını engellemek için önerilen kullanım şekli ;200 ml sıcak suya 2 çay kaşığı ahududu konup en fazla 2 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra taze ve sıcak olarak bekletilmeden içilmelidir. Günde 1 defa 200 ml olarak içilmelidir.Lohusalıkta ise kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, aksine günde 3 bardak kullanımı tavsiye edilmektedir. Çünkü rahmin ve pelvik kasların hızla toparlanmasına yardımcı olmakta ve bağırsak hareketlerini düzenlemektedir.
Sağlıklı bir gebelik için annenin dengeli ve düzenli beslenmesi çok önemlidir.Günlük kalori alımı gebelik öncesi döneme göre 250 kal arttırılmalıdır.