Anne: Hormonların hızlı yükselişi cildin yapısını bozabilir.Bu nedenle yumuşak bir cilt temizleyicisi ve bol su ile yüzün yıkanması önemlidir. Bulantıyı azaltmak amacıyla B6 vitamini alımının bir faydası da cildin yapısını korumaktır. Bel kalınlaşır, bunun sonucunda kıyafetler sıkmaya başlar. Kabızlık görülebilir. Adet sancısına benzer kasık ağrısı ve kramplar olabilir,normaldir.Fakat az da olsa kanama olursa doktora ulaşılması gerekir. Bir çok gebede memelerde büyüme , hassasiyet ve koyulaşma olur.Sütyen numarasının bir beden büyütülmesi ve tercihen gebelere özel destekli sütyen kullanılması önerilir. Büyüyen rahmin mesaneye baskısı sonucu sık idrara çıkma görülebilir ve bu şikayet tüm gebelik boyunca şiddetinde değişkenlik göstererek devam edecektir.
Bebek: Bebeğinizin boyu yani baş popo mesafesi (CRL) 9-11 mm olup küçük bir fasulye tanesi kadardır. Göz çukurunun erken oluşumu karanlık bir nokta olarak izlenebilir. Burun ve kulakların şekillenmesi küçük bir çukur olarak seçilebilinir. Bebeğin beyni hızla gelişmekte olup yüz karakteristikleri şekillenmiştir. Bebeğin kalbi artık sağ ve sol odacık halinde olup ultrasonografi ile kalp atımı saptanabilmektedir. Bebeğin yemek borusu ve nefes borusu bölünmesi tamamlanır ve iki ayrı tüp olarak izlenir. Her iki akciğer de sağda ve solda olmak üzere pozisyonunu alır. Kollar artık net olarak izlenmekte olup, dirsek ve bilekler farklılaşmaya başlar.Ayaklar çok ince olup, parmak ve topuk taslakları gelişmektedir Bağırsaklar göbek kordonu içinde oluşumuna devam etmektedir.
İki kişilik beslenme : Aşerme ve iğrenme daha çok gebeliğin ilk 3 ayında olmakta ve artan gebelik hormonları sebep olmaktadır.5’ inci aydan sonra olurla ise psikolojik sebepler aramak gerekmektedir.Bir şeye aşeriyorsanız ve var ise mutlaka onu tüketiniz.Eğer bulamıyorsanız benzer bir yiyeceği alabilirsiniz.Örneğin canınız çok dondurma istedi ise ve gecenin bir saatinde bulmak mümkün değil ise onun yerine sütlü bir tatlı veya çikolatayı tercih edebilirsiniz.Aşermeyi vücudunuzun sinyalleri ve isteği olarak değerlendirin ve karşılamaya çalışın. Bazı gebelerde aşerme olabildiği gibi bazı yiyeceklere iğrenme de olabilmektedir.Eğer iğrenme kahve ,kızartma yiyecekler,salam sosis gibi katkılı besinler ise bu iyi bir şeydir.Gebenin ve tabii ki bebeğin bir kaybı yoktur.Fakat iğrenme çocuk ve anne için mutlaka gerekli besinlere ise (örneğin süt,balık, et ve bazı meyveler gibi) buna bir çözüm bulmak gerekir.Gebe bunları yemek için kendini zorlayacaktır veya benzer yiyecekler ile ihtiyacı olduğu besinleri alacaktır.Bu gibi durumlarda gerekirse bir diyetisyene başvurulmalıdır.Doktorun verdiği ek vitaminleri düzenli kullanmak gereklidir.
Hormonların hızlı yükselişi cildin yapısını bozabilir.Bu nedenle yumuşak bir cilt temizleyicisi ve bol su ile yüzün yıkanması önemlidir.